Nuxt LogoNuxt LogoNuxt LogoNuxt Logo
State of Play: огляд головних анонсів Sony

State of Play: огляд головних анонсів Sony

25.09.2024

25 вересня відбулася презентація State of Play від Sony. Японська компанія представила анонси ігор та нові варіації консолей, на які варто чекати вже незабаром.

Цієї ночі геймери змогли побачити довгоочікуваний івент PlayStation. З головних новин від внутрішніх студій – анонс ідейного наступника Ghost of Tsushima під назвою Ghost of Yotei, також користувачів порадували звісткою про перше безкоштовне DLC до Astrobot та великою кількістю контенту по серії Horizon.

Розмови про ремастер Horizon Zero Dawn підтвердилися показом трейлера проекту та першими подробицями. PlayStation 5 Pro матиме якісь покращення відносно версії для базової PS5. У новій версії оновлені моделі персонажів, покращені шейдери та текстури, підтримка 3D-аудіо, тактильних тригерів DualSense і навіть ваших старих збережень та багато іншого. На ПК очікується підтримка ультрашироких моніторів, NVIDIA DLSS 3 та AMD FSR 3.1.

Також Sony не могла не розповісти про LEGO Horizon Adventures, яка матиме більш “сімейний” настрій та дасть гравцям змогу досліджувати, полювати та веселитися. У трейлері анонсовані ексклюзивні костюми та предмети, які покупці отримають за передзамовлення делюкс видання гри. Звичайно, що чимало великодок на інші франшизи компанії та просто гарних скінів.

Palworld дістався до PS5 та має використовувати усі можливості консолі останнього покоління. Реліз відбувся одразу ж за презентацією трейлера гри. 

На вулиці поціновувачів ігор у сеттингу середньовіччя маленьке свято – під час State of Play японці показали аж цілих чотрьох ігор у даному жанрі: Towers of Aghasba, ArcheAge Chronicles, Dragon Age: The Veilguard та Monster Hunter Wilds. Про останні два проекти говорять з неймовірною регулярністю, тому залишається лише чекати на реліз та перші відгуки критиків, бо наразі про них неначе відомі всі сильні та слабкі сторони.

Ніша VR-проектів для PlayStation VR2 не була забута. Серед головних проектів на які платформа робить велику ставку – Hitman World of Assassination та Metro: Awakening. Остання гра, до слова, отримала офіційну дату релізу: вийти спін-офф серії Метро має вже 7-го листопада цього року. Традиційно, у винагороду за придбання делюкс видання ціла купа додаткових предметів та ранній доступ за дві доби до офіційного релізу.

Також Sony не могли обійти стороною промоутування власних консолей та девайсів. Вже згодом користувачі зможуть купити собі геймпад, зроблений у колаборації PlayStation та Fortnite. Ще були представлені три нові варіації корпусів та геймпадів до PS5, але Pro-версію можна буде купити лише у базовому білому кольорі.